top of page
  • Forfatterens bildeErik Mellebye-Giertsen

Hvor mye tåler fortøyningene til store lasteskip? Norsk selskap tester mot verdensrommet!

Oppdatert: 18. apr. 2023

Norsk selskap leverer meget kompliserte, teknologiske løsninger til store internasjonale kunder.


Teknologiselskapet Virinco er med

fra idè til leveranse. På sitt hovedkontor i Drammen sitter det over 30 ingeniører og jobber hardt for å gjøre verden til et enklere og bedre sted.


Trosser på skip

Wilhelmsen sine skip seiler verden rundt hver dag – og når de ligger i havn har de dyrebar last. Hva skjer om et av fortøyningstauene blir overbelastet? Virinco har bidratt til et prosjekt hvor de til enhver tid kan måle trykket på hver enkelt trosse når skip er i havn. Og blir belastningen for stor på en trosse, vil alarmen gå og de kan avlaste trossen før det får konsekvenser. Produktet er ikke tatt i bruk, men gjennomgår en rekke sikkerhetstester før det blir godkjent. Hvordan kan de overvåke et tau på denne måten? Virinco har laget både elektronikken og firmware til en sensor som ligger inni et hylster i metall. Hylsteret skal plasseres inni fortyningstrossene. Dersom belastningen på trossen blir for stor, vil det bli bevegelse i metallet og sensoren inne hylsteret vil fange det opp. Sensoren sender signaler via Lora 2,4 og Bluetooth til en server som tar imot signalene, som igjen kan varsle mannskapet. Enkelt, men svært effektivt. Og, det kan spare selskaper som Wilhelmsen for store beløp.

Fra lab til verdensrommet

Virinco er et av flere selskaper i Norge som jobber med å teste og kvalitetssikre utstyr som sendes ut i verdensrommet. På labratoriet står det testutstyr som er laget for å teste om utstyret er klart for den lange reisen. Utstyret som brukes på jordkloden testes nøye, men viktigheten av korrekte tester får en helt annen betydning når det skal sendes med en satellitt. Skjer det noe feil med utstyret, er det umulig å fikse det - noe som kan være kritisk.


Vil du jobbe med spennende produkter hos Virinco?


Ønsker du å bidra med nye spennende produkter og løsninger i fremtiden? Vi søker stadig nye ansatte som kan bli en del av vårt team. Ta kontakt med vår rekrutterer Erik Mellebye-Giertsen i Selfo Rekruttering for å melde din interesse, så kan vi se om vi finner en rolle for deg!

Ledige stillinger hos Virinco


Elektronikkutvikler med erfaring med PCB-design


24 visninger0 kommentarer

Kommentit


bottom of page